Vad är WordPress?

Så här förklarar artificiell intelligens det:

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) som gör det möjligt för användare att skapa en webbplats eller blogg. WordPress är gratis och öppen källkod släppt under GPL-licensen.

WordPress skapades 2003 av Matt Mullenweg och Mike Little som en fork av b2/cafelog. Programvaran släpps under licensen GPLv2 (eller senare).

WordPress används av miljontals människor runt om i världen, inklusive många stora organisationer, som The Guardian, Forbes och The New York Times.

WordPress är en mycket mångsidig plattform och kan användas för en mängd olika webbplatser och applikationer. Förutom traditionella webbplatser kan WordPress användas för att skapa e-handelssajter, sociala nätverk, intranät med mera.

WordPress är skrivet i PHP och använder en MySQL-databas. WordPress finns inuläget översatt till mer än 70 språk.

WordPress öppen källkodslicens innebär att alla kan ladda ner, använda och modifiera programvaran fritt. WordPress är utvecklat av en gemenskap av frivilliga utvecklare från hela världen.

Om du behöver hjälp med WordPress finns det gott om resurser tillgängliga, inklusive WordPress Codex, som är en omfattande guide till att använda WordPress, och WordPress supportforum, där du kan ställa frågor och få hjälp av andra WordPress-användare.